Ценовите оферти на участниците в обществената поръчка за изграждането на

...
 Ценовите оферти на участниците в обществената поръчка за изграждането на
Коментари Харесай

От 150 до 194 млн. лв. ще струва тол системата

 Ценовите предложения на участниците в публичната поръчка за построяването на тол системата бяха отворени.
Двама участници, " Капш трафик солюшънс " и консорциума „ Тол България “, бяха позволени до финалната фаза на търга след оценяването на техническите предложения. 

Австрийската " Капш " предлага да построи системата против близо 150 млн. лева По-нататък комисията даде техническа оценка от 100 точки. Оценката му за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система е 10 точки; за проекта за осъществяване и ръководство на риска – 10 точки; за качество при осъществяване на поръчката – 10 точки. 

Консорциумът " Тол България " е оценил по-скъпо построяването на тол системата - 193, 5 млн. лева Техническата му оценка е по-ниска или 66,67. Има оценка за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система от 5 точки; за проекта за осъществяване и ръководство на риска оценката е 5 точки; за качество при осъществяване на поръчката – 10 точки. 

Комисията разгласи,  че в най-кратък период ще разгласи спечелилия. Срокът за осъществяване на публичната поръчка е 19 месеца. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на определения реализатор. След сполучливото й внедряване изпълнителят ще възвърне своята инвестиция с пари от събраните доходи.

Тол системата  ще бъде на база изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките коли с обща механически позволена оптималната маса до 3,5 т (електронна винетка).
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР